Dolomietentour 2012

De Ritserszetten ook dit jaar de traditie verder en organiseren weer een unieke 6-daagse fietstocht.

Deze keer in de Dolomieten van 2 tem 10 juni (er wordt gefietst van maandag 4 tem zaterdag 9). Wim en Geert hebben de onvergetelijke trajecten al uitgewerkt. Bolzano wordt een centraal punt waar we vertrekken, halfweg terugkomen en aankomen. Daarnaast doen we ook Merano, Grosio en Canazei aan. We krijgen een goede 760km en 18300hm voor de wielen en zwoegen ons over colletjes zoals de Passo del Giovo, Stelvio, Mortirolo, Tonale, San Pelligrino, Gardena en vele andere…

Volg onze website https://deritsers.wordpress.com voor verdere informatie. Hier kan je ook de presentatie en de GPS-route downloaden.

Programma:

Aankomst in Bolzano op 2 of 3 juni. Op zondag 3 juni rijden we los in de streek en drinken we een laatste (of eerste…) glas Gianti. Van maandag 4 tem zaterdag 9 juni worden 757km afgelegd  en 18371 hoogtemeters overwonnen. Na het gebruikelijke feestmaal op zaterdag met sterke verhalen wordt op zondag 10 juni de terugreis ingezet.

Deelnemers:

We rekenen basis van de eerste “signalen” momenteel op een 21-tal fietsers en 5 begeleiders.

Logistiek:

Omdat we dit jaar niet beschikken over de wagens van de KBWB, noch over een aanhangwagen voor het vervoer van de fietsen moeten we het logistiek wat anders aanpakken. Het is de bedoeling dat iedereen met wagens naar Italië reist en op zaterdag 2 of zondag 3 juni in Bolzano arriveert. We proberen in groepjes van 3 of 4 personen af te spreken om samen met een wagen de verplaatsing te maken. Eens de inschrijvingen duidelijk zijn en we weten wie meegaat, wie er met de wagen kan rijden en wie fietsen kan meenemen zullen we eea verder te coördineren. De wagens kunnen gedurende de ganse week  in Bolzano blijven staan.

 Kosten:

– Op basis van de opties die we hebben genomen in de hotels schatten we de kostprijs (hotel overnachtingen, ontbijt, bevoorrading tijdens de ritten, avondmaal, onkosten begeleiding) op 750€ per deelnemer. Zoals elk jaar wordt een eventueel saldo teruggestort achteraf.

Niet-leden van vzw De Ritsers dienen additioneel het jaarlijkse lidgeld van 25€ te storten op rekening nr. 001-6379736-25 van “DE RITSERS VZW” met vermelding van NAAM en VOORNAAM + “Lidgeld Ritsers 2012”.

– Het vervoer heen en terug naar Bolzano is voor eigen rekening, per wagen onderling te verdelen. De bezine voor volgwagens/moto’s tijdens de rit wordt gedragen door de ganse groep en is reeds begrepen in het vooropgestelde budget.

 Inschrijven:

– Graag inschrijven door een bevestiging aan onze secretaris: wim.verwerft@skynet.be

– Je bent er pas definitief bij door het storten van een 1ste voorschot van 300€ VOOR 15 maart op rekening nr. 001-6379736-25 van “DE RITSERS VZW” met vermelding van NAAM en VOORNAAM + “1ste voorschot Dolomieten 2012”.

– Het 2e voorschot van 300€ dient betaald te worden ten laatste op 3 mei, en het saldo van 150€ voor 25 mei.

Een reactie op Dolomietentour 2012

  1. Wim Nelissen zegt:

    Hela mannen, voor de eerste keer in drie jaar ben ik er niet bij, mijn hart bloedt dus toch wel een beetje – zeker met de prachtige beelden van de laatste ritten in de Giro voor ogen. Doe dat goed hé berggeiten. Wie doet er een De Gendtje op de Stelvio?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s