Akke-akke-tuut-tuut, weg zijn wij… (door Hans Vets)

IMG_6578Het was vroeg toen de wekker ons om 4:30 aanzette om richting station Herentals te vertrekken. Om 5:23 pikte de NMBS ons op om vervolgens ons in de goede handen van de Thalys door te geven. Voor we het goed en wel beseften stonden we om 11:44 stipt in het zonnige Avignon. Drukke bedoening daar. Heel wat Ventouristen hadden dezelfde keuze gemaakt.

Ook onze begeleiders de Jan, de Leo en de Charel waren op de afspraak. De Ritsers bouwden de grasmat voor het station onmiddellijk om tot fietsmontageplaats. Alle bagage in de wagens geladen, drinkbussen gevuld en om half een waren we weg richting Vaison la Romaine.

Op verzoek van RTV Kempen doen we een ommetje via Carpentras en Bedoin. Zij gaan ons tijdens de Canibale volgen. Net na Carpentras krijgen we een microtje opgespeld en nemen ze ons eerste interview af vanuit de koffer van de RTV wagen, wij al rijdend in peloton. (uitzending maandag 24-6 RTV nieuws ’s avonds)

In Bedoin gestopt voor ons eerste pintje. Nadien over het befaamde colletje de la Madeleine naar Malauceine en dan nog 13km lichtjes bergaf naar camping Carping Diem in Vaison. De eerste opwarmingsrit van 70km zit er op.

’s Avonds had Wim een lekker menutje geregeld op het terras van het restaurant van de camping. La douce France… Na enkele karafkes lokaal druivensap was het al direct een gezellige bedoening. Iedereen vroeg naar bed, want zaterdag vertrekken we om 5:30 am richting Bedoin voor de start van La Canibale, 173km en 4700hm!

Dit bericht werd geplaatst in Corsica 2013. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s