Place de l’apéro

Op de pui van het stadhuis van Herentals werden we om 8 u in alle vroegte uitgewuifd door de plaatselijke rennersdames, de schepen van sport en warempel de socialistische burgemeester zelf. Tegelijk stond er in Het Laatste Nieuws een mooie bijdrage over onze negende juni-toertocht, deze keer van Herentals naar Alpe D’huez. Alweer een huzarenstukje voor een 15-tal geprepareerde Kempenzonen, enkele Oost-Vlamingen en twee Leuvenaars.

2017-06-03 07.43.01
Van bij het begin wordt de beuk erin gezet zodat we tegen gemiddeld 30km/u naar Hoei vlassen. Na nog geen half uurtje eerste oponthoud want de Chris Sky z’n stuur stond los. De mecaniciens van Sky zijn toch niet meer wat ze geweest zijn… In Landen is het ontzettend druk zodat we tussen de wagens moeten laveren. Ook in Hoei zelf trouwens waar voor Kim de stress toeslaat. Eerst verliest hij z’n ketting en vervolgens een spaak op de muur van Hoei. Hij eindigt als laatste in deze eerste test.

Een leuk terrasje trouwens boven op de muur van Hoei, dat toepasselijk ‘Place de l’apéro’ noemt. De uiterst aimabele Armand zorgt voor baguette, kaas en ham en speelt ook de plaatstelijke kelner naar huis.IMG_0096

’s Middags wordt het tijd voor het betere werk en we trekken langs Hotton (prachtige tussenstop langs de Ourthe waar Luc en Maritza ons wat versnaperingen toewerpen, vaak verpakt in een langwerpig plastiek zakje met een kleverige massa. Vervolgens langs het immer toeristische Durbuy en het pittige La Roche vanwaar een prachtige klimroute wacht richting Bastogne. Af en toe brokkelt het peloton, maar zoals verwacht is iedereen vriendelijk en wordt er gewacht tot de grupetto volledig is.

2017-06-03 09.51.30En eindelijk, na 180km en 1850 hoogtemeters in Bastogne, een groepsfoto op het keerpunt van Luik-Bastenaken-Luik én op de tank waarmee de Duitse Helmuts tegengehouden werden in 1944. Hotel Melba, vier sterren alsjeblief, wacht. Frederic en ik zijn zo moe dat we de doucheknop niet vinden. De lokale herbergier helpt ons gelukkig verder zodat we het zweet weg kunnen kranen.

De kop is er af, het rondewerk kan nu echt beginnen. Benieuwd of we koortsblaren zullen krijgen. Hans wil aanvallen op de Glandon. Wordt uitkijken naar z’n exploot.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s