De laatste streep

De ochtend start met een heerlijk en uitgebreid Corona-proof ontbijt bij Van der Valk in Maastricht. De fietsen mochten mee op de kamer gisteren en sommigen profiteerden ervan om hun ros nog eens te laten blinken.

Om 9h00 starten we onze laatste rit die ons rondje België vervolledigt. Eerst nog een klein toeristisch rondje door het centrum van Maastricht en dan verder op mooie fietspaden langs de Maas en andere wateren de noordelijke grens volgen.

Na een dikke 30km staat Mark ons op te wachten. Hij was vroeg in de ochtend met de trein naar Hasselt gekomen en ons tegemoet gereden om vervolgens met ons de laatste rit mee te maken. Na enkele km staat Leo ons op te wachten aan de overkant van het pond in Berg aan de Maas met de dagelijkse rijstvlaaien.

Het gaat verder door Nederlands en Belgisch Limburg over ongelooflijk mooie fietspaden. Enig minpuntje, een café is moeilijk te vinden in deze streek. Doorrijden dus. En het gaat voorruit met Mark en Michel op kop. In Kleine-Breugel trakteert onze luchtmacht ons op een kleine vliegshow. Chris, een fervente “spotter” vindt het geweldig. Uiteindelijk vind Leo toch weer een zonnig lunchplekje op een terras aan de kerk in Eksel. We hebben er dan al 100km op zitten. Het einde komt in zicht. Iedereen voelt wel hier of daar een kwaaltje nu. Vooral de plekjes die 6d het zadel raakten zijn wat gevoelig geworden bij sommigen.

We fietsen verder door de Limburgse bossen en passeren het grootste militair kerkhof met Duitse gesneuvelde soldaten uit WO I en WO II. Nog een keer “Door de Bomen” natuurlijk en verder tot aan “de Pannenkoeken boot”. De verwachte ijskar staat er niet vandaag. Pech. Vandaar is het nog slechts 1 laatste streep langs het Kempisch kanaal. Routebouwer Jo ruikt zijn nest en verlaat de groep in Geel. We rijden op constant tempo verder tot in Herentals waar Leo alvast enkele flesjes bubbels heeft klaargezet. We klinken op weer een unieke Ritsers-zesdaagse.

Dank aan Maritza, Luc, Christine, Mark, Chris, Michel, Kim, Paul, Ria, Frédéric, creatieve routebouwer Jo en fantastische begeleider Leo voor 1000km vriendschap, gezelligheid en prachtige herinneringen aan ongekende grensstreken van ons prachtige landje!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s