Le vent en poupe (door Luc Blyaert)

IMG_6736Mijn kamergenoot Frederique zet de wekker om 6u maar draait zich nog even om. We moeten om 8u pas klaarstaan voor het vertrek naar Marseille, een dikke 150km en bijna 2.100 hoogtemeters naar het zuiden. Er staat een strakke noordenwind. ‘Noordenwind is altijd moeilijk, gelijk van waar hij komt,’ grapt de Leo. We trekken als opwippertje nog maar eens de Madeleine over om dan inderdaad naar het zuiden te vliegen, le vent en poupe, gelukkige maar, anders waren we nooit op tijd geweest voor de overzet naar Corsica. ‘We zouden ons achter de brommer van Michael op één lijn hebben moeten trekken,’ merkt iemand op. Zwoegen en zweten, want het is zo’n 28 graden en iedereen is roodbruin verbrand in zijn gezicht.

De eerste col richting Gordes is pittig. Luc sandaal is in prima vorm vandaag en rijdt als eerste boven. Achter ons toetert Maritsa vreugdevol terwijl Jef de exploten netjes in beeld brengt. Halfweg een hevig bergopke richting Bonnieux trekt de Kruishoutemse Chris me gewillig naar boven naar de plaatselijke bakkerij waar Leo en Martine onze sandwitchen plakken. Wat een service!

De laatste 40km naar Marseille, bergaf zogezegd maar meer dan regelmatig is het stevig bijstampen. Eens in Marseille begint de ellende, roodlicht om de tweevoet, overal werken en vuile straten. Der Rudi wordt omvergereden door een kleurling die meent dat dit hier de gewoonte is in Frankrijk (om te parkeren zonder kijken). Gelukkig niet te veel aan de hand.

Maar chaos regeert. De groep splitst en niemand weet nog goed waar we naar toe moeten. Plots stres want we moeten de boot nog halen naar Corsica. Frederique rijdt lek op 3km van de haven maar geen tijd om een band te vervangen. Mais les Français ils ont le temps. Aan de kade moeten we zeker nog anderhalf uur wachten. Bovendien komen we straks niet aan in Portovechhio maar in Propirano. Wegens de Tour de France, die hier zaterdag vertrekt.

De kajuit is klein maar gezellig. Even schipperen om er voor te zorgen dat de juiste vrouw bij de juiste (nuja) man slaapt. Morgenvroeg immers op om 5u.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s