The gate to hell

Het wordt een hete dag, zoveel is duidelijk. Kim droomde immers luidop dat er een olijf in zijn gat zat. En dat het warm werd was duidelijk. Met heel de troupeau trekken we op gang voor enkele forse terpen, goed voor 2.317 hoogtemeters en 135km. De eerste klim is scherp en vraagt heel wat energie, ook al omdat er wat geharrewar was met de gps-leiders. Mark rijdt al meteen verkeerd. Een slechte voorbode. De eerste bevoorrading na 40km, voor Monte Frijo. Mijn shifter (versnellingschakelaar achteraan) heeft het begeven. Ik heb nog 3 versnellingen (dank zij mijn triple). Dat is vloeken.
Het blijft golven tot de lunch. De meesten zijn hier al serieus gaga van de warmte. We zitten dan ook in bar ‘De roze panter’. Heel wat coureurs haken af en stappen in de wagen. Het ergste moet nog komen: de gate to hell. Voor sommigen nog wat meer hel dan voor de anderen. Een viertal daalt immers verkeerd af: Paul Joy, Bert, Mark en Paul Plattenband. Pas helemaal in het dal merken ze dat ze verkeerd zijn. 200 hoogtemeters meer voor deze arme drommels.

Dan begint een aartsmoeilijk stuk, in volle zon, en bijzonder slechte weg. The gate to hell zegt Mark. Hans rijdt lek, niet zomaar lek, zijn binnenband gewoon in twee stukken. Herstellen bij zowat 45 graden. Frederic rijdt ons voorbij, we zullen hem niet meer terugzien.

Het is fors klimmen. De drinkbussen werden meteen loeiwarm. Wel een bijzonder mooie regio langs ‘Los Bermejales’, een indrukwekkende gorges en een prachtig meer. Hans vraagt Jef om meteen voor bevoorrading te zorgen, maar even later is er een leuk cafeetje langs de kant. Hoeveel cola en fanta hebben we al gedronken deze week? Ontzettend veel. Net als we vertrekken komen de verkeerdgereden fietsers langs. Wijle weg. Deze helling valt best mee.

Daarna een lange bergaf naar Granada, opgeschrikt met nog een korte mooie klim. De laatste lijn naar ons hotel rechttegenover Alhambre is een tegenvaller. Enorm steil, tot zo’n 20 procent. Willy ziet het op 2km zelfs niet meer zitten en wil een taxi. No way.

En dat ze in Spanje niet veel werken? Ik ga hier in Granada bij de plaatselijke fietsenwinkel ‘Dr Bike’. Die herstelt m’n fiets en is er tot 22u45 mee bezig. Geen fietsenmaker in België die dat doet. Gracias amigo!

Morgen de Picco. Ben benieuwd.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s