La route des feux rouges

– Heb je die route al gereden?, vroeg Luc.
– Welke route?
– La route des feux rouges!

Ja, we hebben vandaag zeker voor een 50-tal verkeerslichten gestaan. In de regen. Want de eerste 60km was nat, heel nat. En het is koud, zo’n 12 graden. Ward wist waarom hij gisteren gekwetst koos voor een rol als chauffeur… Vooral in Belfort was het druk. Hier staat de fabriek van Alstom waar de TGV’s geproduceerd worden. En hier valt ook Frans plat. De regenwolk haalt ons opnieuw in en haalt verdorie zowat dezelfde snelheid als wij. IMG_0233De 9km klim naar Maîche is behoorlijk pittig. Vooraan wordt het een gevecht tussen Chris, Bert, Charel en Wim die met z’n vieren samen boven komen. Hans en ik vechten een duel op leven en dood uit. We halen Bjorn nog bij en arriveren gelijk aan het bistro ‘Pique Assiette’. In tegenstelling tot wat de naam aangeeft, waren we wel uitgenodigd, door Armand die de charmante waardin kon overtuigen om 20 natte en uitgehongerde lijven binnen te laten. Ze heeft er een mooie stuiver aan verdiend, zeker gezien zowat iedereen een pannenkoek (zout of met suiker) naar binnen werkte.

We zitten zowat halfweg de 153km lange dagtocht en moeten nog een dikke 1.000 hoogtemeters verwerken. IMG_0237In de afdaling gaat Bjorn echter onderuit, voorwiel slipt weg, gelukkig zonder al te veel erg. De weg ligt nog behoorlijk nat.

De laatste klim van de dag? Samen met mijn buddy Frederic trek ik er wat vroeger op uit. Hans vloekt. Zo zien we de mannen vooraan ook es de berg opklefferen. Charel staat wat later plat en wordt geholpen door Bert. Marc en Chris komen samen eerst boven. Als Bjorn wat later voorbijkomt pik ik aan. Hij is blijkbaar goed bekomen van zijn val.

Maar de laatste klim was het bij lange niet. Nog even langs Belle Vue des Alpes met IMG_0257bijzonder sterke zijwind. Nog 40km naar Neuchâtel, langs de lac. Was beloofd dat het plat zou zijn. Zwiters plat, zegt Hans. En dus op en neer, met nog sterkere wind. Frans en Bert trekken de karavaan vooruit. Het is nu aftellen tot we afgepeigerd op karakter binnenrijden in Hotel Belle Vue. Het douchewater is er warm…

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s