Een winderige trip naar Annecy

IMG_0267Onze niet-Kempische compagnons-de-route maken zich stevig zorgen over het winderige gehalte van de Kempenzonen die te pas en vooral te onpas luidruchtige winden lossen. Telkens gaan de wenkbrauwen en de neusorganen omhoog. En tot onze ontsteltenis nemen ook andere meerijders dit verderfelijke tijdverdrijf over.

Overigens zat de wind tegen vandaag. Van hotel Bellevue tot de lunch wind op kop. De koersbeesten onder ons, waaronder nonkel Frans, Kenny, Chris, Bert en warempel ook Bjorn trokken aan de kar. Wat voorspeld was als een herstelritje werd een koudweg beukritje, vaak tegen zo’n 20km per uur. Het mooie zicht op de majestueuze Alpen links van ons verzachtte (een beetje) de pijn. Als we een pis- en eetstop houden voor de ingang van een boerderijtje is de lokale herenboer onthutst omdat een van ons de rozen ‘aroseert’. Hij stuurt z’n hond buiten en roept terecht dat we ‘pas polis’ (niet beleefd) zijn. We excuseren ons en maken ons uit de weg.

IMG_0284Tot we dan eindelijk de Lac Leman te zien kregen, op de plaatselijke schommels een foto laten trekken en wat verderop in de buurt van Nyon langs de kant van het water Armand zagen zwaaien die een overheerlijk terrasje had uitgekozen met de toepasselijke naam ‘Les terrases du Lac’. Een prachtig zicht met de traditionele baguette, kaas en hesp.

Na de lunch door het bijzonder drukke Genève waar het laveren is door het verkeer. Onze koersdirecteur Hans leidt ons perfect door de congresstad waar talloze internationale organisaties gevestigd zijn (vreemd genoeg want het is hier IMG_0290pokkenduur). En nieuwe pisstop net buiten Genève aan het begin van een helling, nét voor een opleidingcentrum voor boxers (honden). Gelukkig met een lange oprit. Rustig naar boven peddelen maar het zijn toch nog enkele tientallen kilometers met hier en daar nog een stevige klim tot aan ons Ibis budget hotel in de buurt van Annecy. De slaapkwartieren worden inderdaad goedkoper naargelang onze trip duurt, zoals Wim had voorspeld.

Foto 7-06-17 20 17 11En dan een kleine ‘voetnoot’. Zo’n 16 fietsers verkozen het wandelpad naar Annecy. Een uurtje stappen, niet door de tuin der lusten, maar langs erg drukke wegen. Maar de oude stad van Annecy zelf is echt wel bijzonder fraai met de rivier ‘Fier’ er langs doorheen. We drinken er enkele Belgische bieren zoals de Afligem of de Morte Subite, en druipen af in taxi’s die na 19u nachttarief aanrekenen en voor een 4de passagier 2 euro extra aanrekenen. De Lasagne in het hotel smaakt. Morgen de Koninginnerit over de Glandon. Zullen we op tijd gaan slapen?

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s