Dag 3: Il camino loco

Il camino loco (de zotte weg), zo zouden we het ritje vandaag met gemak kunnen bestempelen. Onze routeplanner wou nagaan of het Camino de Santiago pelmgrimspadje ook befietsbaar was. Nee dus. De eerste 30km over geitenpaadjes, smalle vtt-banen, modder en stenen, gesakker, verbaasde bedevaarders die opzij sprongen voor 20 Ritsers. En amper 15km/u. Foto 4-06-18 09 19 33De Camino Primitivo was niet zo’n goed idee Kim. Op de grote baan wordt het tempo opgedreven door Frans en Kenny, Tot de eerste echte klim, de snelle mannen zijn weg. Die zijn we pas terug aan de finish, die zijn op eigen kracht langs de baan iets gaan binnen spelen. Ze reden gewoon te snel om de bevoorrading mee te pakken. We bollen met Paul Van Gistel, Kim, Hans en Willy. Na 80km krijgen we ook honger en Hans sommeert Michael en Leo om te picknicken in het eenmansdorpje San Felix. Af en toe komt de zon aarzelend piepen maar echt overtuigend is het niet. Rudi en Paul kruipen traditioneel halfweg in de wagen bij Leo. Kan ze geen ongelijk geven. Wat volgt is immers niet evident. IMG_0884In de langste klim die ik met Frederic wat vroeger aanpak, begint het halfweg te regenen. ‘Zoem’ zegt Hans en hij is weg, Mark is de rappe mannen niet gevolgd, wou toch nog wat eten, en bolt gezwind mee naar boven. Ook Paul Van Gistel is duidelijk in topvorm. Hans is voor mij boven op de Puerto de Palo. Op 1.134 meter hoogte is het behoorlijk koud en we vliegen dan ook snel naar beneden. Filip is een sterke afdaler, ook in de regen. IMG_0885My God, het begint volop te ‘drashen’ zoals Frans zegt. Striemende regen tegen voorhoofd en ogen. Soms zie je nauwelijks de weg. Voor zover het kan, dalen we voorzichtig maar wegvast. De brug over en dan beginnen we aan de laatste klim met nog es 200 hoogtemeters zodat we alsnog aan die beoogde 3.000 hoogtemeters geraken.
We zijn meer dan reuzenblij als we binnen zijn en in een gezellige houten hotel ons warm kunnen douchen. Dit was eens te meer een pittige en zotte rit, meer dan een camino loco!

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s