Dag 2: De verrassing van Casa Astrid

Van La Casetta naar Casa Astrid, lichtjes beneveld en dus niet te warm, maar wat een onwaarschijnlijk pittige rit van ruim 165km en 2400 hoogtemeters. Stradi bianchi op het programma en sommige kiezen voor een alternatieve route. Fake news, want ook zij moeten 8km over gravel, incluis een ezelspad. Wij gaan wel langs de officiële route maar deze onfortuinlijke croniqueur begeeft zich in het spoor van Kim die in de afdaling losse steentjes opzoekt, net een val ontwijkt, maar ik ga wel tegen de grond, netjes gefilmd door onze grote lijder. Enkele schaafwonden toch en verder met de billen dicht over de stradi. Op het grote tandwiel kunnen we niet, maar gelukkig hebben we goede mecaniciens mee, de twee ansen, Hans en Frans. Ook een serieuze gaap in de band van Frederik die een reserveband krijgt van Chris. Op naar Montepulciano, een forse klim voor de straffe mannen, Chris, Jo, Kenny, Frans en Paul die vandaag uitstekend zit. Wij klefferen naar boven, ook in het stadscentrum wat nog klauteren is, maar dat was nog niets tegen de exit die 22, 23% was. Dat had Kim goed gezien. Rond km 90 komen beide groepen samen in bar Burino waar Leo een aardig prieeltje gevonden heeft voor de bevoorrading. Ook Frank is de dienstbaarheid in persoon. Henk stapt in de wagen, hij kan het niet meer aan. We rijden samen naar Perugia, zien even de Lago Transimeno, de Kim pitst er 10km af. Frans en Kenny nemen lange stukken kop voor hun rekening. Als het echt steil gaat dan pakken Jo en Chris uit. De Ritsers zijn echter geen cultuurminnaars. We rijden naar Perugia en rijden langs de wallen, nog wat hoogtemeters. We rijden langs Assisi maar we negeren Franciscus. En nu is het echt klefferen naar Casa Astrid, maar het is meer dan de moeite waard: wat een prachtig pand van Jean-Luc Decroo die een ruïne uitgebouwd heeft tot een prachtige villa. Een echte verrassing, met de beste somelier van Umbria in 2013 als de aanbrenger van exquise wijntjes. Het compenseert met de giga-inspanning van vandaag. We hebben ook geluk zegt Jean-Luc, tot 5 dagen geleden was het hier snertweer, met veel regen en overstromingen in Perugia. We zijn opgelucht. Er wacht ons nog een overheerlijk maal. Het wordt een topavond. 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Dag 2: De verrassing van Casa Astrid

  1. Una strada, due strade. Meervoud van bianca is bianche.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s