Als het graan 4 kontjes hoog is…

Om 8h00 verzamelden alle Tournée Nationale Ritsers aan De Repertoire in Herentals. De dames waren een beetje zenuwachtig, want den Yves en de Charel hadden het plan opgevat om mee te rijden tot in Sluis en ze twijfelden of we de beloofde “30-op-kop” wel zouden volhouden. Dat bleek heel goed te lukken. De Charel en den Yves reden eerst 130km mee in het wiel wind-op-kop en reden dan nog een dikke 150km terug naar huis, wind vanachter… (volgens een van de dames wielerkenner). Wel weeral een topprestatie en record afstand voor den Yves!

Langs het Alberkanaal ging het allemaal vrij vlotjes. Maar door “’t Stad” fietsen in volle Oosterweeel werken was geen pretje. Na de Schelde tunnel stond Mark perfect opgesteld voor de eerste bevoorrading. Vanaf daar was het verder tot Sas-van-Gent waar Leo weeral een perfecte lunchplek had gevonden in Café het Schippershuis. Mark wilde onmiddellijk weten waar Annelies woont, maar dat bleek “aan de overkant” te zijn.

Van Sas-van-Gent ging het richting de kust. De voorspelde 5 Beaufort was duidelijk aanwezig en het was “stoempen” op de kop tot in Knokke de Zoute. Vandaar rijden we verder langs de kustlijn. De fietsinfrastructuur in de kuststeden laat te wensen over. Hier is dringend nood aan serieuze fietspaden!

We volgen de route richting Oostende en rijden tot aan de Thermae Palace om dan met de wind in de rug naar ons hippe Upstairs Hotel te rijden. Na een leuke wandeling op de dijk, een GTke in de Blue Boudha strandbar zakken we af naar Bistro Mathilda (een goede tip gekregen van vrienden kustbewoners) voor een lekker menu’tje met de nodige wijntjes waarna de sterke verhalen loskwamen.

De dames hebben het goed verteerd en zijn klaar voor de volgende 190km naar Mons morgen!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s