Een licht geaccidenteerd recupritje

Mijn roomie had een ochtenderectie. We zouden vandaag beginnen met ruim 10km gravel. Het eerste werd geverifieerd als fake news, het tweede was waar, maar Frederic houdt van gravel, zoveel is zeker. Hij ging dan ook z’n gangen. Maar wie gravel aanbrengt, zegt ook lekke banden. En het waren er drie: Marleen, Kris en ik. Dit was duidelijk geen parcours voor Ria, we hoorden haar gillen van in Herentals: ‘Vets!’

Daarna gaat het openaf, meer af dan op, met ellenlange afdalingen, netjes twee aan twee, met wind mee. Een recupritje van 110 km en 1.400 hm richting Falset… We zitten bijna een uur voor op het schema. Onderweg overschrijden we de Greenwich meridiaan, halfweg komen we aan in de provincie Catalunya en zoeven we langs de wijnranken. Jan heeft wat problemen met z’n fiets en kan het in het afdalen amper in bedwang houden, terwijl hij net zo graaf afdaalt…

Op klim 4 forceert Willy ‘Lemond’ Flyn een ontsnapping. Het peloton met gele trui Luc laat begaan. Tot enkele onverlaten alsnog achter Lemond gaan jagen. Willy wint toch de bergprijs en blijft daarna wijselijk in de grupetto.

Rond 13u staat nonkel Leo ons op te wachten voor het fijn terras van bar Transilvania, waarboven een schelle luidspreker regelmatig de lokale bevolking oproept voor een solidair feestje. De laatste terpen, het wordt weer warmer, rond de 35 graden. Koen z’n spaak breekt op 10km van onze eindbestemming, jeugdig geweld. Wij vinden wat verder een herberg waar we even halt houden tot Mark en Koen er terug bij zijn. Beiden besluiten  verder te rijden wat ons van veel onheil bespaard heeft. Het parcours bleek immers in een karrenspoor te verglijden waardoor de familie Van Peer 300 meter moest verder ploeteren met de fiets aan de hand. Mark verwittigde ons gelukkig nog net op tijd zodat we niet hetzelfde avontuur moesten doorstaan.

Het hotel is alvast een leuke stek in het aardige dorpje Falset. Marleen en Frank krijgen de koninklijke suite, ze zijn dan ook de eerste keer mee met de Ritsers. Jan en Kris krijgen er ook een. Voor hen is het ook de eerste keer samen lepeltje-lepeltje…

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s